KANUFEST Roudnice nad Labem 24.-26.7.2020

Ahoj!

Máme tady pár nových informací o tom, jak bude letošní závod vypadat.

Po dlouhém váhání a rozmlouvání jsme se nakonec rozhodli zrušit pro letošní rok freestylovou část. Spoustu z Vás to určitě mrzí, nás také, ale s přípravou playspotu je opravdu hodně práce, loni se dokonce ani nepodařilo ho nastavit tak pěkně jako při ročníku prvním. Na druhou stranu spousta z Vás má možná i radost, protože ten čas, který byl věnován rodeu se rozloží ve prospěch volného ježdění a rozšíření creekového individuálního i týmového závodu.

Nicméně freestylový závod proběhne „náhradou“ 15.-17.5. v Plzni na Kalikováku, takže s těmi z Vás, kdo by třeba kvůli zrušené freestyle sekci do Roudnice nedorazili, se snad uvidíme v květnu v Plzni.

A zpět k Roudnici… Rozhodli jsme se udělat dvě kola měřeného sprintu. Vaše časy obou kol se sečtou a výsledný čas udá pořadí disciplíny. Slalom se pojede jednokolový, stejně tak pravidla kajakcrossu zůstávají stejná.

Co máme na mysli rozšířením týmového závodu… Rozhodli jsme se obdobně jako v individuálním závodě udělat pro team race všechny tři disciplíny. Týmy budou opět tvořit tříčlenné hlídky a změříme jim v tomto případě jednokolový sprint, slalom a v neděli bude na ty nejlepší čekat týmový cross 😊. Komplet pravidla, kde se dozvíte více, dodáme brzy. Stejně jako podrobnější program akce.

Pro letošek nám prozatím slíbily podporu firmy Water Element a HG Sport, za což jim předem moc děkujeme! Takže se můžete těšit na zajisté hodnotné ceny pro vítěze.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *